آموزش کاشت درخت در پشت بام

آموزش کاشت درخت در پشت بام آپارتمان


کاشت درخت در پشت بام آپارتمان می‌تواند فضای زیبا و سرسبزی را برای ساکنان آپارتمان خلق کند. از آنجا که آپارتمان‌ها با محدودیت فضا مواجه هستند، فضای پشت بام، محل مناسبی برای ایجاد فضای سبز است. در این مطلب قصد داریم با مراحل ایجاد فضای سبز در پشت بام آشنا شویم.


آموزش گام به گام کاشت درخت در پشت بام


ایجاد روف گاردن یا فضای سبز در پشت بام شاید ساده به نظر برسد، اما باید گفت ایجاد چنین فضایی نیاز به طی مراحل مختلفی دارد. اگر هر مرحله به درستی انجام نشود، علاوه‌بر‌اینکه نتیجه نهایی کار، تحت تاثیر قرار می‌گیرد، ساختمان نیز دچار آسیب می‌شود. در زیر چک لیست مراحل کاشت گیاه یا درخت در پشت بام آورده شده است:


چک لیست مراحل


بررسی زیر ساخت ساختمان: در اولین گام باید بررسی کرد که آپارتمان تحمل چه میزان وزن را دارد. محوطه‌سازی مورد نیاز برای روف گاردن روی وزن ساختمان اثر می‌گذارد. همچنین شیب پشت بام باید به گونه‌ای باشد که آب روی آن باقی نماند. باقی ماندن آب می‌تواند به سقف آپارتمان آسیب وارد کند.
زهکشی پشت بام: زهکشی ساختمان کمک می‌کند راه آب به درستی تنظیم شود و به ناودان برسد. با این کار آب باران و آب مربوط به آبیاری درختان از طریق ناودان پشت بام خارج می‌شود.
ضد آب کردن پشت بام: سقف آپارتمان باید به طور کامل ضد آب شود. یک ایزوگام دقیق و تخصصی می‌تواند کل پشت بام را ضد آب کند. اگر این مرحله به درستی انجام نشود با آب دادن به درخت‌ها یا گیاهان روی پشت بام، آب و رطوبت به داخل سقف نفوذ می‌کند.
تعیین محل قرارگیری درخت یا گیاه: در این مرحله باید به طور دقیق مشخص کنید در کدام قسمت از پشت بام می‌خواهید فضای سبز را ایجاد کنید. همچنین قبل از کاشت درخت تعیین کنید که می‌خواهید از باکس‌های گل استفاده کنید یا بخشی از خود سقف را برای این کار آماده‌سازی کنید.
کاشت گیاه یا درخت: پس از محوطه‌سازی می‌توانید کار خاک‌ریزی و کاشت گیاه یا درخت را آغاز کنید. سعی کنید از خاک‌های سبک و کم وزن برای این کار استفاده کنید تا وزن زیادی به ساختمان تحمیل نشود. پس از آن گیاه یا درختان مورد نظر خود را بکارید.

 

جهت دیدن نمونه کارهای شرکت کاملیا به صفحه گالری مراجعه فرمایید 

 


کاشت درخت میوه در پشت بام!


شاید برایتان این سوال مطرح شده باشد که می‌توان روی پشت بام، درخت میوه کاشت یا خیر؟ در پاسخ باید گفت درختانی مانند انار، زردآلو، پرتقال، لیمو، سیب و انگور را می‌توان برای کاشت در پشت بام استفاده کرد. این درختان در برابر شرایط جوی مختلف، مقاوم هستند و ریشه‌هایشان برای سقف پشت بام مشکلی ایجاد نمی‌کند. بنابراین با خیال آسوده می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.


درخت های ممنوعه


هر نوع درختی که ریشه‌‌های عمیقی داشته باشد، برای استفاده در پشت بام مناسب نیست. درختانی که ریشه‌های عمیق دارند پس از مدتی به سقف ساختمان آسیب وارد می‌کنند و جزو درختان ممنوعه برای پشت بام محسوب می‌شوند. همچنین درختانی که به آب زیادی احتیاج دارند و یا در برابر نور مستقیم خورشید آسیب می‌بینند، انتخاب خوبی برای پشت بام نیستند. بنابراین لازم است در زمان خرید نهال به این نکته توجه نمایید.


رسیدگی و مراقبت بعد از کاشت درخت


پس از اینکه کار کاشت گیاه و درخت در پشت بام به پایان رسید باید به درستی از آن مراقبت کرد. آبیاری به موقع درخت و گیاه یکی از نکات مهمی است که باید به آن توجه شود. درخت یا گیاهانی که در پشت بام کاشته شده‌اند باید به میزان کافی آبیاری شوند و هیچ‌گاه آب فراوان به آن‌ها داده نشود. آب زیاد ممکن است در دراز مدت به سقف نفوذ کند.
مورد مهم دیگر پس از کاشت درخت، کوددهی و سمپاشی درختان است. متناسب با نوع درخت از کود مناسب استفاده کنید تا مواد مغذی درخت به خوبی تامین شود. همچنین برای جلوگیری از بروز آفات از سمپاشی به موقع، غافل نشوید. علاوه‌براین در فصول مناسب برای هر درخت، کار هرس شاخه‌ها را انجام دهید. با رعایت این نکات همواره درختان سالم، با طراوت و شاداب در پشت بام خواهید داشت.


مزایا و معایب کاشت درخت در پشت بام


کاشت گیاه و درخت در پشت بام، مزایا و معایب متعددی دارد. یکی از مهم‌ترین مزایای این کار ایجاد فضای سبز در یک محیط بلا استفاده است. امروزه فضای پشت بام‌ها چندان مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. با کاشت گیاه و درخت در این پخش از ساختمان می‌توان از یک فضای بلااستفاده به صورت بهینه و کاربردی استفاده کرد. همچنین با توجه به وضعیت آلودگی هوا می‌توان در راستای گسترش فضاهای سبز و ایجاد هوای پاک، گام موثری برداشت. علاوه‌براین، درختان و گیاهانی که در پشت بام کاشته می‌شوند نور کافی دریافت می‌کنند و اگر به خوبی مراقبت شوند، عمر مفید بالایی خواهند داشت.


از معایب کاشت گیاه و درخت در پشت بام، آبیاری دشوار آن‌ها است. معمولا آبیاری درختان و گیاهان روی پشت بام باید با دقت بالایی انجام شود تا از تجمع آب بر روی پشت بام جلوگیری شود. همچنین آب‌رسانی به پشت بام در اکثر مواقع، کار دشواری است. یکی دیگر از معایب این کار، محدود بودن در کاشت است. برای پشت بام نمی‌توان از هر نوع گیاه یا درختی استفاده کرد و این موضوع، انتخاب درخت و گیاه را کاملا محدود می‌کند.


از دیگر معایب کاشت درخت در پشت بام می‌توان به محدودیت وزن اشاره کرد. به عبارت دیگر هنگام آماده‌سازی و کاشت، همواره باید به این نکته توجه داشته باشید که از مواد اولیه، وسایل و درختان کم وزن استفاده شود و تا جای ممکن، وزن زیادی به ساختمان اضافه نشود. بنابراین این نکته، نوعی محدودیت محسوب می‌شود.


همچنین شرایط آب و هوایی نامناسب در برخی از شهرها و مناطق مسکونی ممکن است رشد درختان و گیاهان روی پشت بام را مختل کند. با وجود تمامی این موارد، در صورتی که ساختمان بستر مناسبی برای ایجاد فضای سبز در پشت بام دارد، بهتر است با کاشت گیاهان و درختان مناسب، فضای پشت بام را زیباسازی کنید.


کلام آخر


در این مطلب با نحوه ایجاد فضای سبز در پشت بام آپارتمان‌ها آشنا شدیم و جزئیات آن را بررسی کردیم. با ایجاد فضای سبز در پشت بام می‌توانید فضای دلنشینی را برای گذران اوقات فراغت خود به وجود بیاورید. تجربه شما در مورد ایجاد فضای شبز در پشت بام چیست؟ نظرات و تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.

 

پرسش و پاسخ‌ها